Po kontrole v PKO Prešov začal konať policajný vyšetrovateľ

22.03.2004 Celý región

Trestné stíhanie vo veci spáchania trestného činu sprenevery začala polícia v Prešove na základe výsledkov kontroly v Parku kultúry a oddychu (PKO) v Prešove.
Správu o tom poskytol orgánom činným v trestnom konaní hlavný kontrolór mesta Prešov Milan Tkáčik. Vyplýva to z informácií, ktoré zverejnili na tlačovej besede v Prešove po rokovaní mestskej rady v pondelok 15. marca.
Správa o zistených skutočnostiach z následnej finančnej kontroly obsahuje tvrdenie o tom, že bolo začaté trestné stíhanie uznesením úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru SR v Prešove.
Krajská policajná hovorkyňa v Prešove Magdaléna Fečová túto skutočnosť potvrdila s tým, že stíhanie začala polícia vo februári t. r. Podozrivým je Martin V. , súčasný predseda dozornej rady Slovak Telecom. a. s. , Bratislava, ako vtedajší riaditeľ PKO príspevkovej organizácie tunajšej samosprávy.
Tkáčik odmietol akokoľvek komentovať zistené výsledky. Povedal, že všetko je obsiahnuté v protokole z kontroly, ktorý dal ako podnet na prokuratúru s tým, aby zistila, či došlo k porušeniu zákona. Je v ňom aj vyčíslená suma, ktorá vznikla ako škoda konaním bývalého vedenia PKO.
Pôvodný zámer kontrolóra bolo vykonať kontrolu za roky 1999 a 2000 podľa náhodne vybraných mesiacov. To, čo však kontrolóri zistili za december 1999, upriamilo ich pozornosť na kontrolu dvoch významných akcií, ktoré PKO vtedy organizovalo. Išlo o sprostredkovanie českých muzikálov Dracula a Krysař na scéne Divadla Jonáša Záborského v Prešove.
Martin V. požiadal o uvoľnenie z funkcie riaditeľa PKO v úvode roku 2003. Mestské zastupiteľstvo ho potom na základe toho odvolalo svojím uznesením na zasadnutí 26. mája t. r. Predsedom dozornej rady bol už aj v Slovenských telekomunikáciách, a. s. , a to - podľa výpisu z obchodného registra na internete - od 10. apríla 2003. Počas výkonu funkcie riaditeľa PKO bol podľa poznatkov TASR členom Slovenskej demokratickej a kresťanskej únie.

(jj)
 

Vyberte región